neděle 8. ledna 2017

Vítání občánků

Dnes nás v Oldřichově čeká vítání pěti nových občánků, a tak jejich spolužáci sepsali vítací projev, který Adélka dětem a jejich rodičům přečte. Tady je:

"Milí človíčci,

dovolte mi, abych vás přivítala mezi oldřichovské děti.

S kamarády na kroužku Verbum Finitum jsme vám sepsali, co vás čeká a na co se můžete v Oldřichově těšit.

V zimě určitě nevynechejte sáňkování, boby a bruslení na přehradě. Až trochu povyrostete, čeká na vás oldřichovská sjezdovka.

Na jaře se rozhodně vydejte na procházku po Viničné cestě, protože se zazelená bučina. Možná zahlédnete veverku a první květ borůvky. A to už bude čas vyrazit na pomlázku. Naučte se koledu a vezměte si velký koš, lidé jsou tu štědří.

Než dojíte čokoládová vajíčka, přiletí na náves čarodějnice. Letos budete na oheň koukat ještě z kočárku, ale za pár let budete běhat po hřišti jako dnes my.

A pak už ucítíte první vánek tepla z léta – přinese s sebou oslavy dětského dne. Již brzy si projedete cyklostezku v celé její kráse. Na konci na vás čeká přehrada Fojtka a na druhé straně údolí vodopády. Od vodopádů je blízko do skal, kde rostou borůvky.

Smutek z konce léta zažene Oldřichovský festvival, a tak se vám jednou do školky nebo školy půjde vesele. Věříme, že i vybudete mít tak skvělé učitele, jako máme my a že i pro vás bude ve škole tolik úžasných kroužků. V půlce podzimu se můžete vydat na Oldřichovský špacír a ještě jednou oběhnout naše krásné skály.

Ani se nenadějete a zpívání v kostele zahájí Advent. Přijde Mikuláš, zazpíváte si u živého Betlému, nakoupíte na vánočních trzích a až budete větší, budete dojímat rodiče svým vystoupením na školních slavnostech.

Po Vánocích a Silvestru zas vypukne oldřichovská zima, ale o té jsme vám už vyprávěli.

Doufáme, že se vám tu bude líbit a že se někdy potkáme, ať už na hřišti, v obchodě, v lese nebo ve škole.

Vaši spoluobčánci ze ZŠ Mníšek. 

P. S.: A na závěr varování zkušených: při výtvarce si dejte bacha na tuš!" 

A protože dobré skutky život odměňuje, Péťa s Aničkou díky přípravě přání zjistili, že v Oldřichově je i sjezdovka. A hned v sobotu si báječně zalyžovali!

Žádné komentáře:

Okomentovat